În urma evaluării consecințelor secetelor din anii 2022-2023 și perturbării lanțurilor logistice de aprovizionare din cauza războiului din Ucraina, raionul Rezina a fost inclus de către Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultura și Alimentație (FAO) și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) în Proiectul FAO de urgență, care prevede un program de suport prin distribuirea furajelor concentrate către toate gospodăriile casnice deținătoare de vaci mulgătoare (exploatații non profesionale) din toate cele 25 de primării de pe teritoriul raionului Rezina.
În acest context, la data de 24 octombrie curent, în sala de ședințe a Palatului raional de Cultură ,,Nicolae Lupov” din Rezina, a avut loc un seminar de instruire privind implementarea programului din cadrul Proiectului FAO.
Ședința de instruire a avut loc cu prezența dlui Valentin Rotari, vicepreședintele raionului Rezina, dnei Cristina Eni, directorul de programe ACSA, dlui Mihai Butucel, expert în Legislație ACSA, dlui Tudor Gore, șef Secție Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului raional Rezina. La întrunire au fost prezenți și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, primari și perceptori fiscali din primăriile raionului.
Ulterior, dl Andrei Băț, directorul de programe ACSA, a vorbit despre implementarea prevederilor Regulamentului și Instrucțiunii de fondare și funcționare a Grupurilor de Lucru pentru selectarea potențialilor beneficiari de furaje concentrate pentru sectorul de bovine particular.
În cadrul evenimentului, participanții au fost încurajați ca Grupurile de lucru locale să identifice potențialii beneficiari conform criteriilor de selectare, și să aprobe listele respective, sub semnătura tuturor membrilor grupului care va certifica verdicitatea informațiilor prezentate.
La final, vicepreședintele raionului a încurajat și îndemnat pe toți cei prezenți la o colaborare frumoasă și constructivă, că doar așa se vor soluționa majoritatea problemelor existente, iar prezentul va avea și un viitor.
De menționat că, seminarul a fost organizat de Asociația Națională de Dezvoltare Rurală, cu suportul Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație (FAO) și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).