După 72 de ore de activitate sporită în gestionarea intemperiilor naturale, Centrul de Dirijare în Situații Excepționale a revenit la regimul său cotidian de funcționare. Această tranziție permite Centrului să rămână pregătit și să-și mențină standardele ridicate de operare pentru protejarea comunității.
În această perioadă, s-a făcut o totalizare a misiunilor structurilor de forță ale statului, responsabile de monitorizarea, gestionarea și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.
Timp de 3 zile, autoritățile statului s-au mobilizat prompt și au făcut front comun de lucru pentru a veni în ajutorul cetățenilor. Astfel, subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, autoritățile publice locale și centrale au asigurat continuitatea intervențiilor în regim sporit, intervenind în 402 misiuni de lichidare a consecințelor ploilor abundente.
În urma intemperiilor, angajații IGSU au intervenit în 214 solicitări de pompare a apei din gospodăriile oamenilor. Cele mai multe intervenții au fost înregistrate în centrul țării, unde pompierii au acționat în 145 de misiuni, dar și în sudul republicii unde salvatorii au intervenit în 77 de situații. Din cauza precipitațiilor abundente au fost afectate 42 de drumuri publice naționale, iar 30 de trasee au fost inundate.
De asemenea, structurile de forță în comun cu autoritățile publice locale și centrale au efectuat lucrări de fortificare și reabilitare a barajelor și digurilor de protecție pe râul Nistru în perimetrul raionului Ștefan Vodă, localitățile Răscăieți, Olănești, Crocmaz și Tudor, dar și pe râul Prut în perimetrul raionului Cantemir, localitățile Țiganca și Stoianovca.
Pentru gestionarea și lichidarea consecințelor ploilor abundate, dar și optimizarea răspunsului la situațiile critice, au fost antrenați 5599 de persoane, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, dar și funcționari din cadrul autorităților cu 489 unități de tehnică.
În prezent, Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale sunt în continuare active în localitățile afectate, pentru evaluarea prejudiciilor cauzate de ploi și furtuni, dar și planificarea măsurilor de recuperare în urma intemperiilor.