Peste 2200 de alegători, reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai serviciilor desconcentrate în teritoriu, ai partidelor politice și organizațiilor neguvernamentale din toate cele 32 de raioane, municipiile Chișinău și Bălți, precum și din UTA Găgăuzia au fost informați despre particularitățile organizării alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional din toamnă. Pe parcursul acestei săptămâni, membrii și funcționari din Aparatul Comisiei Electorale Centrale (CEC) au desfășurat ultimele întâlniri în cadrul Campaniei de informare „Cunoaște dreptul tău electoral”.
Președinta Comisiei, Angelica Caraman, a vizitat raioanele Strășeni și Călărași, precum și municipiul Comrat. În cadrul întrunirilor, președinta Comisiei a vorbit despre inovațiile ce caracterizează alegerile și a răspuns la întrebările participanților care au vizat activitatea funcționarilor electorali, implementarea parțială a votului prin corespondență și deschiderea secțiilor de votare în străinătate.
La Edineț și Orhei, vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a prezentat prevederile legislației electorale și ale cadrului normativ conex, cu accent pe organizarea și desfășurarea evenimentelor electorale din această toamnă. În cadrul sesiunii întrebări/răspunsuri, vicepreședintele Comisiei a oferit participanților răspunsuri referitor la înregistrarea prealabilă, modelul listelor electorale utilizate la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional, inclusiv arondarea cetățenilor la secțiile de votare.
Membrii Comisiei, Teodora Vanghelii și Vasile Postolache, au discutat cu subiecții interesați din raionul Briceni. Printre temele abordate menționăm certificarea funcționarilor electorali: termenul de înregistrare și examinare, necesitatea deținerii unui certificat, termenul de valabilitate.
Campania de informare „Cunoaște dreptul tău electoral” realizată de Comisia Electorală Centrală este la cea de-a doua ediție. În acest an, scopul acțiunii constă în familiarizarea subiecților interesați cu prevederile legislației electorale și ale cadrului normativ conex, cu accent pe organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional.