Peste 100 de tineri din 18 instituții de învățământ profesional tehnic au participat la cea de-a VIII-a ediție a Campionatului Național Gastronomic pentru Juniori. Evenimentul a adunat elevi cu vârste cuprinse între 16-20 de ani, pasionați de arta gastronomică, care s-au întrecut în tehnici de gătit. Competiția a avut loc la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău.
Programul concursului a inclus mai multe probe în cadrul cărora tinerii și-au demonstrat abilitățile de bucătar, cofetar și brutar și au aplicat în practică cunoștințele teoretice obținute. Prima probă a constat în Tema de acasă, care în acest an a fost dedicată Zilei Internaționale a Copilului, cu genericul „Copilărie-păpădie”. Ulterior, elevii au concurat la categoria „Cutia Magică”, proba individuală – pentru cofetari și brutari și proba „Școala Anului”.
La final, cei mai buni elevi și instituții de învățământ profesional tehnic au obținut premii bănești și diplome din partea Ministerului Educației și Cercetării, precum și alte premii din partea organizatorilor.
Lista câștigătorilor poate fi accesată aici.
Competiția are drept obiectiv schimbul de experienţă între instituțiile de învățământ privind pregătirea şi instruirea profesională a viitorilor bucătari, brutari și cofetari, precum și sporirea competenţelor profesionale a tinerilor absolvenţi din domeniul tehnologiei produselor alimentare.