Agricultorii din raionul Cahul s-au reunit în data de 16 iunie curent, într-un eveniment special dedicat schimbului de bune practici în domeniul agriculturii cu accent pe dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol în raionul nostru. Acest eveniment a fost condus de Vasile Raru, șef Secția agricultură din cadrul Consiliului raional Cahul și a adunat o comunitate diversă de fermieri, specialiști agricoli și autorități locale.
Scopul principal al acestui schimb de bune practici a fost de a facilita împărtășirea cunoștințelor și experiențelor reușite în domeniul agriculturii de către diverse gospodării din raza raionului, precum Întreprinderea Agricolă SRL Spic și Soare din satul Roșu, Întreprinderile Agricole SRL Petrular și SRL Reko Agro din localitatea Andrușul de Jos, Comisia de Stat pentru testarea soiurilor de plante din Zârnești, Întreprinderile Agricole: SRL Natcubi Agro și SRL Paradisul Verde (Larga Nouă), CAP Agro-Badicul (Badicul Moldovenesc), CAP Rumenagro (Rumeanțev), SC Ceteronis ST (satul Doina).
Participanții au avut ocazia de a vizita ferme și exploatații agricole exemplare din regiune și de a participa la discuții în care au fost abordate subiecte variate, precum gestionarea solului și apei, tehnici de cultivare eficiente, utilizarea responsabilă a îngrășămintelor și pesticidelor, controlul dăunătorilor și multe altele.
”Ne angajăm să continuăm să facilităm astfel de evenimente și să sprijinim agricultorii din raionul Cahul în îmbunătățirea practicilor lor agricole. Prin colaborarea și împărtășirea cunoștințelor, vom continua să dezvoltăm un sector agricol puternic și sustenabil, asigurând prosperitatea comunității noastre” a menționat Vasile Raru.
Unul dintre aspectele remarcabile ale evenimentului a fost entuziasmul și deschiderea participanților de a împărtăși informații și de a colabora în vederea îmbunătățirii sectorului agricol. Astfel, agricultorii cu experiență remarcabilă și rezultate de succes au împărtășit metode inovatoare și strategii de succes în cadrul prezentărilor lor, iar cei care sunt la început de cale – vor putea face față mai bine provocărilor comune și vor putea identifica soluții inovatoare pentru rezultate mai bune în agricultură.