Medicii recomandă consumul de porumb fiert ca pe un adevărat medicament natural de sezon care ajută în lupta împotriva cancerului, ţine bolile de inimă la distanţă, protejează vederea şi sistemul osos şi ajută la memorie.
Porumbul dulce are efecte uimitoare asupra sănătăţii organismului. Conţine vitamine importante pentru buna funcţionare a organismului, este un excelent antioxidant şi nu îngraşă. Spre deosebire de alte legume care, în urma fierberii îşi pierd proprietăţile, porumbul şi le păstrează chiar şi după fierbere, potrivit Adevarul.
Cercetările efectuate de specialişti au arătat că porumbul fiert protejează inima şi vederea şi previne cancerul.
Porumbul fiert sau copt este si un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.
O cană de boabe de porumb, consumată zilnic, combate oboseala din organism, datorită conţinutului de vitamina B5.
Porumbul fiert este un aliment care ajută la reglarea tranzitului intestinal. Este un bun diuretic şi este recomandat persoanelor care au probleme cu constipaţia.
Medicii recomandă consumul de porumb fiert în special persoanelor în vârstă predispuse la cataractă.
Vitamina A din porumb ajută la cresterea rezistentei organismului în lupta împotriva infectiilor. Consumarea produsului în perioada răcelilor sau a virozelor respiratorii ajută la o vindecare mai rapidă, porumbul fiert fiind considerat un adevărat medicament natural.
Porumbul este bun şi pentru sănătatea sistemului osos. Cercetările au demonstrat că porumbul fiert este un bun aliat în lupta cu multe afecţiuni cum ar fi cistită cronică, gastrită, ulcer, dischinezie biliară, reumatism sau arterită, scrie stiripesurse.ro.