Echipa Sectorului Poliției de Frontieră Brînza își va desfășura activitatea într-un sediu nou, modern, construit din temelie și reabilitat la standardele europene. În acest sens, ieri, a fost organizată o vizită de inaugurare a subdiviziunii de frontieră, cu participarea Anei Revenco, ministra Afacerilor Interne, șefului și a echipei manageriale din cadrul Poliției de Frontieră, conducerii Direcției regionale SUD, a reprezentanților administrației publice locale și polițiștilor de frontieră care activează în cadrul SPF „Brînza”.
După cum spune tradiția, primul angajat al Poliției de Frontieră care pășește pragul edificiului trebuie să fie un câine de serviciu, acest rol i-a revenit lui Dunai – patrupedul de doar trei luni din cadrul Direcției. Ulterior, SPF „Brînza” și-a deschis larg ușile pentru invitați. Au fost prezentate birourile spațioase și bine amenajate, tehnica din dotare, mijloacele de transport și echipamentul special de lucru, inclusiv parcul unde sunt instalate în premieră panouri fotovoltaice.
„Cea mai importantă resursă a instituției este angajatul Poliției de Frontieră, iar investițiile în pregătirea acestuia și oferirea condițiilor favorabile de lucru, prin asigurarea unei infrastructuri logistice corespunzătoare, rămâne a fi o prioritate din șirul de angajamente asumate în dezvoltarea instituțională. O recunoștință aparte adresez echipei manageriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne fiindcă ceea ce astăzi este aici e muncă 24/7, inclusiv pe plan internațional în discuții permanente cu partenerii de dezvoltare și sunt sigur ca aceste activități vor continua.”, a menționat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.
Sectorul Poliției de Frontieră Brînza a fost fondat în anul 1953, iar sediul subdiviziunii a fost ales să fie amplasat la marginea de sud a localității Brânza, raionul Cahul. În prezent, noul sediu are capacitatea de încadrare de peste 30 de angajați. Aceștia vor asigura controlul și supravegherea frontierei de stat pe o distanță de 39,6 km la graniță cu România.
Lucrările de reconstrucție a Sectorului s-au desfășurat pe parcursul a trei ani, costul total a constitut 10,4 mil.lei, din care cca 40% din surse externe, iar 60% sunt alocații de la bugetul de stat. Construcția reprezintă un ansamblu de imobile, format din bloc administrativ, boxe pentru păstrarea și deservirea tehnicii auto-motorizate, voliere pentru întreținerea și dresarea câinilor de serviciu, și mijloace autonome tehnico-sanitare moderne pentru întreținerea infrastructurii Sectorului, dar și instalate panouri fotovoltaice.
NOTĂ: Reabilitarea infrastructurii acestei subdiviziuni a fost realizată în cadrul proiectului „Cooperarea regională pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România-Moldova”, finanțat de Comisia Europeană și co-finantat de Guvernul Republicii Moldova, implementat în comun cu reprezentanții Inspectoratului General al Poliției naționale și în parteneriat cu Poliția și Poliția de Frontieră din România.