În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din Palanca au depistat acte falsificate la patru cetățeni. În toate cazurile, permisul de conducere s-a dovedit a fi cu indici de falsificare. Sunt documentați un conațional și trei cetățeni străini, toți fiind identificați în fluxul de călători, atestat pe sensul de intrare în Republica Moldova.
În jurul orei 13:20, la linia de control s-a apropiat un cetățean al Georgiei de 46 de ani, fiind pasager al unei mașini de ocazie. Ca urmare a verificărilor adiționale a fost depistat un permisul de conducere georgian, care nu aparținea cetățeanului. Actul care prezenta indici de falsificare, a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.
În jurul orei 14:15, pentru formalitățile de control s-a prezentat cetățeanul Ucrainei, în calitatea sa de șofer al unui autoturism. Bărbatul în vârstă de 25 de ani a înmânat la controlul de rigoare și permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile Afganistanului. Din primele cercetări s-a observat că actul nu este unul autentic. La audieri, posesorul a declarat că pentru a obține permisul de conducere ar fi achitat 25 de dolari. Persoana nu și-a continuat călătorie, a făcut cale întoarsă în Ucraina.
În jurul orei 14:50, a fost identificat un alt cetățean al Ucrainei, care deținea asupra sa un permis de conducere ucrainean cu indici de contrafacere. În timpul controlului suplimentar s-a depistat actul, care arfi eliberat de autoritățile competente din Ucraina.În declarații, bărbatul de 40 de ani și-a recunoscut vina, mărturisind că anterior permisul i-a fost ridicat de către autoritățile ucrainene, iar mai apoi prin intermediul rețelelor de socializare și-a obținut permisul cu pricina. Ar fi oferit 150 de dolari. La fel trecerea frontierei de stat nu i-a fost autorizată.
În jurul orei 01:30, s-a prezentat cetățeanul moldovean, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Moldova. Conaționalul de 23 de ani se întorcea acasă din Ucraina. În cadrul controlului în linia a doua s-au depistat două permise de conducere, unul ar fi eliberat de către autoritațile moldovenești, iar altul ar fi emis în România. În ambele s-a constatat prezența semnelor vădite de falsificare. La audieri, posesorul a declarat că în anul 2019 prin intermediar le-a obținut și până în 2020 le-a folosit în Federația Rusă.
Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor.