Astăzi, 16 noiembrie 2021, a fost lansată Campania națională de prevenire și dialog comunitar „Bună ziua”.
Astfel, timp de 2 săptămâni, în echipe mixte, polițiștii împreună cu carabinierii și pompierii, precum și salvatorii împreună cu polițiștii de frontieră vor activa în echipaje mixte, pentru a soluționa un spectru de probleme legate de ordinea și securitatea publică cu care se confruntă cetățenii.
Scopul campaniei este sporirea siguranței și liniștii publice prin activități de prevenire și prezență activă a tuturor angajaților subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne în viața comunității. La eveniment au participat Secretarii de stat ai MAI, Serghei Diaconu și Jana Costachi, conducători și angajați ai subdiviziunilor participante.
În mesajul său, Serghei Diaconu a spus: „De regulă, polițiștii, pompierii, polițiștii de frontieră, carabinierii sunt oamenii ce lucrează în zone de conflict sau urgență. Atunci când chemăm în ajutor un angajat MAI, ceva s-a întâmplat. Această campanie este foarte specială, pentru că vom vedea angajații tuturor subdiviziunilor implicați și în activități de prevenție și profilaxie, pentru sporirea siguranței cetățenilor și a ordinei publice. Este o campanie națională de dialog comunitar, prin prezența activă a angajaților MAI în societate, până ca un conflict sau o urgență să se întâmple. Vom fi alături de oameni, îi vom informa cum să acționeze în situații de urgență pentru a fi în siguranță și a-i proteja pe cei dragi. Lansăm campania care va duce la descurajarea activităților criminogene și va preveni încălcările”.
În cadrul campaniei naționale vor fi delegați peste 2.800 de angajați din instituțiile din subordinea MAI – IGP, IGC, IGPF și IGSU, care zilnic vor merge în peste 200 de localități din țară pentru a comunica cu oamenii.
La fel, în cadrul campaniei se vor desfășura și activități de informare privind situația pandemică din țară și măsuri de precauție în scopul de prevenire a infectării cu virusul COVID-19. Echipajele mixte formate din ofițerii IGSU vor comunica cu responsabilii și cadrele medicale din spitalele raionale cu profil Covid, în vederea prevenirii situațiilor de risc și monitorizării siguranței anti incendiare.
Angajații MAI vor fi alături de oameni și vor activa într-un regim sporit la interacțiunea cu cetățenii atât din zonele rurale, cât și urbane. Vor fi prezenți în curțile blocurilor, lângă grădinițe și spitale, lângă instituțiile de învățământ, în piețe și parcuri pentru a descuraja activitățile criminale, a preveni încălcările și a informa cetățenii.