Proiectul UEFA Playmakers se implementează în tot mai multe regiuni ale țării. Din cele 25 de centre înscrise, proiectul a demarat deja în 18 dintre acestea: I.P. Liceul Teoretic „Elada”, Clubul Sportiv „Tornado”, CS „ANENII NOI 2020”, Creșă-Grădiniță “Izvoraș”, Clubul de Fotbal „Legia”, Clubul Sportiv de Fotbal “Speranța Junior”, Gimnaziul „V. Corolenco”, Gimnaziul Tochile-Răducani, ARF Nisporeni, Grădiniță-Creșă „Andrieș”, LT “Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, LT „M. Eminescu” mun. Comrat (Gagauziya), Clubul Sportiv „Fulger”, FC “Narta”, ARF Dubăsari, Primăria Slobozia-Dușca, Gimnaziul-grădinița „Igor Crețu”, “FC Nistru-Ciobruciu”.
În primele sesiuni, Playmakers se concentrează pe crearea încrederii fetelor în mișcarea lor, încurajând gândirea creativă și socializarea cu prietenele lor. Sesiunele ulterioare întroduc fetele în abilitățile de bază ale fotbalului, dar programul continuă să pună accentul pe distracția sportivă.
„Devenind antrenoare în cadrul proiectului Playmakers am început o activitate nouă şi interesantă, atât pentru copii, cât şi pentru mine. Este foarte frumos şi uşor să înveți jucându-te, mai ales când parteneri de joacă sunt cele mai îndrăgite personaje Disney. Fetele vin cu mare drag la antrenamente şi se implică total în realizarea acestora”, a povestit pentru FMF, antrenorul Playmakers din s. Măcărești, Ecaterina Parfenii
„Antrenamentele se petrec conform programului stabilit. Timpul bun, noul proiect și inventarul oferit de FMF ne permite să creăm o atmosferă bună la antrenament, pe care îl facem în centrul satului. Este o experiență nouă pentru noi. Fetele se simt foarte bine la antrenament”, a declarat profesorul Gimnaziului Tochile-Răducani, Ivana Ciobanu.
„Proiectul Playmakers mi-a deschis noi forme de lucru cu copiii de această vârstă. În clasă, împreună cu fetele, mergem într-o călătorie interesantă în care ele pot să învețe superputerile eroilor, dar și să se joace cu mingea. Fetele capătă noi abilități și încep să se implice în fotbal. Da, la început au existat dificultăți, deoarece copiii erau mici, a fost puțin dificil să-i organizăm, dar cu ajutorul părinților și profesorilor școlii, ne-am descurcat, iar acum, când vine timpul să finalizăm lecția, nimeni nu vrea să plece, după aceea mai jucăm fotbal. Datorită proiectului, fetele au început să joace fotbal și în curând Nistru – GTC va avea o nouă generație de jucători de fotbal. Sunt foarte fericită să particip în acest proiect”, a mai spus antrenorul echipei FC Nistru-Ciobruciu, Irina Caraman.
Doina Secrieru