Obisnuiesti sa mananci mamaliga? Multi romani se feresc de ea pentru ca au impresia ca este mancarea saracului.
“Printre efectele benefice ale acestui aliment se numără protejarea stomacului, detoxifierea ficatului și creșterea duratei de viață.
Porumbul este singura cereală care conține caroten (provitamina A), un puternic antioxidant. De asemenea, cercetatorii au descoperit că porumbul, ca cereală alimentară, rezolvă problemele biliare și este un protector împotriva cancerului.
Mămăliga este o binecuvântare pentru ficat. Efectul detoxifiant al substanțelor din porumb ușurează efortul acestui organ de neutralizare a substanțelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficiențe și ciroze hepatice.
La populațiile care consumă zilnic terci de mălai, incidența bolilor hepatice este de 10 ori mai mică, iar copiii se dezvoltă mai bine. Gastrita și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având efect de reducere a acidității și de calmare.
Unde mai pui că mămăliga nici nu îngraşă. Aşa că este aliatul ideal în diete. Acest preparat oferă o senzație de sațietate extrem de rapidă, datorită fibrelor alimentare din compozitia sa”, scrie observator.tv.