Cincisprezece companii din stânga Nistrului își vor putea crea site-uri cu ajutorul platformei GoOnline, datorită asistenței acordate de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Platforma GoOnline va oferi solicitanților un set de servicii digitale, care include crearea unei pagini web, conectarea la sistemele de livrare, branding, comunicare, design și management al rețelelor de socializare. Toate aceste instrumente, dezvoltate în mai puțin de o lună, vor ajuta antreprenorii să fie mai aproape de clienții lor și să se adapteze la noile realități impuse de criza pandemică.
„Pentru noi este foarte important să susținem antreprenorii care întâmpină dificultăți legate de digitalizarea afacerilor și să le propunem soluții complexe pentru dezvoltare. Ne bucurăm că suntem partenerii programului GoOnline și putem să susținem dezvoltarea afacerilor în stânga Nistrului”, a afirmat Zinaida Emelianova, directorul OSC Agenția pentru Inovare și Dezvoltare din Tiraspol.
În următoarele trei luni, cereri de înregistrare pot depune întreprinderi specializate în: producerea articolelor de decor, vinificație, turism, industria ușoară, agricultură, produse de patiserie, producerea mobilierului, producerea jucăriilor pentru copii, producerea încălțămintei, servicii creative precum creare de animații, video, spectacole, evenimente, predarea limbilor străine etc.
Serviciile platformei sunt deschise, de asemenea, pentru companiile sau liber profesioniștii din industria creativă care prestează servicii digitale, cum ar fi IT, marketing, comunicare, design, dezvoltarea de afaceri, integrare plăți, logistică și livrare, relatează Moldpres.md.
Pentru a beneficia de serviciile platformei GoOnline, companiile și experții trebuie să se înregistreze, completând un formular pe pagina web goonline.md. Costurile serviciilor digitale vor fi acoperite de Programul UE.
GoOnline este un proiect inițiat de Asociația Companiilor de Creație din Moldova și implementat de Centrul Industriilor Creative Artcor. Platforma, lansată în aprilie 2020, este susținută de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Suedia și Marea Britanie, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation, partenerul Agenția de Investiții a Republicii Moldova, Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”.
Doina Munteanu