Oportunitățile de afaceri și antreprenoriat în domeniul dezvoltării turismului local și transnațional vor fi discutate în cadrul Forumului „Turismul transfrontalier – oportunități de dezvoltare durabilă”. Evenimentul este organizat de Primăria comunei Stăuceni în perioada 20 – 21 martie 2020 și va reuni reprezentanți din 4 țări: România, Bulgaria, Georgia și Moldova, informează PROVICIAL cu referire la un comunicat de presă.
Reuniunea constituie o platformă de prezentare a noilor oportunități de afaceri și antreprenoriat în domeniul dezvoltării turismului local și transnațional, prin acţiunile desfăşurate de partenerii Proiectului din cele 4 ţări.
Întrunirea se înscrie în şirul de activităţi planificate, ce implică un schimb amplu de bune practici și creează oportunități pentru noi contacte transfrontaliere și cooperare în domeniul de afaceri și turism pentru regiunile ţintă, reprezentate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (România), Fundaţia SATEAN (România), IBDIPC – International Business Development and Investment Centre (Georgia) şi Primăriile Avren (Bulgaria) şi Stăuceni (Republica Moldova).
Forumul este organizat în cadrul Proiectului „Sustainable Use of Natural Resources – Integrated Services Establishment” (SUNRISE), cu genericul „Frontiere comune. Soluţii comune”, și face parte din Programul operaţional mixt pentru bazinul Mării Negre 2014–2020, cofinanţat de către Uniunea Europeană.
Obiectivele specifice ale Proiectului constituie: sporirea în comun a capacităţilor şi alternativelor de dezvoltare a afacerilor şi antreprenoriatului, precum şi creşterea diversităţii şi atractivităţii produselor turistice şi a evenimentelor culturale din regiunile ţintă din bazinul Mării Negre (România, Bulgaria, Georgia și Moldova).
În cadrul proiectului, fiecare partener va dezvolta un nou produs turistic integrat pentru regiunea sa, în concordanță cu cererea curentă de servicii turistice. De asemenea, va fi dezvoltat un produs turistic transfrontalier care să prezinte bogăția naturală și diversitatea culturală a regiunilor partenere.
Dina Roșca