Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor Hîncești, cu raza de acoperire și a raionului Ialoveni, a organizat un seminar cu managerii instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar.
Participanții la seminar au discutat despre informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare. Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, inspectorii au atras atenția la pregătirea instituțiilor școlare și preșcolare către noul an de studii 2019- 2020.
De menționat că, participanții întrunirii au supus dezbaterilor probleme ce țin de:
- Procedura cu privire la achiziționarea produselor alimentare;
- Îndeplinirea corectă a meniurilor zilnice și produsele care sunt alergenice;
- Procedura cu privire la corectitudinea depunerii cererii pentru autorizarea blocurilor alimentare;
- Procedura de colectare a probelor de apă din blocurile alimentare;
- Condițiile de transportare a produselor alimentare și recepționarea acestora;
- Înlăturarea neconformităților depistate în urma evaluării blocurilor alimentare și termenul de înlăturare.
Cristina Pendea