La solicitarea direcției generale educație, Direcția Teritorială Siguranța Alimentelor Căușeni a desfășurat, recent, un seminar instructiv pentru asistenții medicali și bucătari din instituțiile de educație timpurie din raionul Ștefan-Vodă, informează Provincial.
„A fost făcută o prezentare amplă, cu exemple concrete de încălcări depistate în urma controalelor desfășurate”, se menționează într-un comunicat al consiliului raional.
În acest fel, seminar a avut următoarele subiecte de discuție:
- Cerințe tehnice față de blocul alimentar
- Cerințe față de amplasarea și amenajarea blocului alimentar
- Cerințe față de spații și facilități
- Cerințe față de sistemul de ventilare
- Asigurarea cu apă și canalizare
- Cerințe privind utilajul, mobilierul tehnologic și ustensilele
- Cerințe față de spațiile de răcire
- Igiena și instruirea personalului
- Cerințe față de transportarea produselor alimentare destinate copiilor
- Cerințe față de achiziționarea produselor alimentare
- Cerințele față de recepționarea produselor alimentare la depozitul alimentar de la agenții economici.
- Procedura în caz de depistare a produselor neconforme
- Respectarea termenelor la depozitarea produselor
- Recepționare a produselor alimentare de la depozit la blocul alimentar
- Meniul
- Colectarea probelor diurne
Dina Roșca