În contextul apropierii Duminicii Floriilor, când este dezlegare la peşte pentru enoriașii care țin postul mare, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat un control riguros la cea mai mare întreprindere de procesare a peştelui, plasată la Măgdăcești, Criuleni.
Peştele este adus aici în stare congelată, din mai multe țări ale lumii. În depozite este păstrat conform tehnologiilor, la o temperatura de până la -20 de grade Celsius. Procesarea peștelui, conform constatărilor inspectorilor de la DRSA Criuleni, se face cu respectarea tehnologiei de producție.
La fabrică se pregătesc specii de peşte pentru toate gusturilepește sărat, afumat, procesul fiind unul natural, pe bază de rumeguş din cinci tipuri de lemn. Odată pregătiţi, peştii sunt întinşi la uscare. Toate lucrările se fac în condiții salubre, la temperatura prevăzută de aceiași terhnologie.
Inspectorii au prelevat probe din zona de lucru pentru a fi tesatate în laborator la indecele conformității produsului. Controlului a fost supus și magazinul specializat deschis pe lângă întreprindere. Și aici s-a constatat că unitatea comercială activează respectând cerințele de păstrare a regimului de temperatură și de curățenie.
Dina Roșca