Secretarul General al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu a avut o întrevedere cu vicepreședintele executiv al Organizație Nordice de Finanțare a Mediului (Nordic Environment Finance Corporation NEFCO) Kari Homanen, în cadrul căreia au discutat despre posibilitatea inițierii unei colaborări în domeniile: eficiență energetică, managementul deșeurilor, apă și sanitație, schimbările climatice, promovarea economiei verde.
În cadrul discuțiilor, oficialii au dialogat despre activitatea organizației în țara noastră, precum și au nominalizat noile oportunități de colaborare cu NEFCO și realizare a proiectelor în domeniul mediului.
Secretarul general a specificat că sprijinul pe care îl are țara noastră din partea NEFCO este considerabil, iar ministerul este deschis pentru intensificarea colaborării în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.
„Acordul cadru dintre Republica Moldova și NEFCO ne oferă oportunitatea de a spori finanțarea proiectelor din domeniile eficiență energetică și mediu în sectorul public din țară. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este deschis pentru un dialog constructiv și eficient, astfel încât, să promovăm istoriile de succes”, a precizat Secretarul General al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu.
La rândul său, vicepreședintele executiv NEFCO, a ținut să specific că organizația pe care o reprezintă îți dorește să colaboreze cu țara noastră, dovadă sunt și numeroasele proiecte implementate din fondurile oferite.
“Mă bucur că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este foarte receptiv și că în scurt timp vom discuta despre noilor proiecte. Pentru Republica Moldova ne dorim să promovăm investițiile în eficiența energetică în sectorul public, spre crearea noilor oportunități pentru autoritățile locale și municipale”, a menționat vicepreședintele executiv NEFCO, Kari Homanen.
Menționăm, NEFCO este o instituție financiară internațională ce a fost înființată de către cele cinci țări nordice (Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia) în 1990 și s-a concentrat pe finanțarea proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului.
Dina Roșca