Acum 8 ani, când împlinise majoratul, a plecat în Rusia, apoi și-a dorit să vadă America, însă a revenit acasă și a decis să rămână în orașul natal – Ungheni, și să-și dezvolte o afacere din experiența câștigată peste hotarele țării – un restaurant de sushi. Este vorba despre Mihai Ceban, în vârstă de 26 de ani, informează Provincial.
„Încă de când m-am întors în țară, m-am gândit să-mi deschid propriul local de sushi. Am ales Ungheniul atât din nostalgie, cât și după necesitate. În Chișinău astfel de localuri vezi la tot colțul, la noi bucătăria japoneză este mai puțin cunoscută. Puțini știu că mâncarea japoneză se consideră una din cele mai sănătoase. Spre exemplu, sushi conține omega3 și se recomandă mai ales femeilor, care sunt la dietă”, a declarat Mihai pentruwww.ungiul.info. http://unghiul.info/odata-reintors-a-hotarat-sa-ramana/
Tânărul antreprenor a spus că va pregăti un meniu deosebit de celelalte oferte în oraș și că specialitatea sa este peștele pregătit în 5 minute – un pește crud, marinat, rapid și cu un decor special. Printre celelalte bucate japoneze, a enumerat și diverse rulouri de sushi, calde, reci, salate cu fructe de mare.
Ce ține de locație, Mihai a spus că și-a dorit să fie pe centru, pentru că locul contează foarte mult, dar mi mult – calitatea produselor. „Adevărul este faptul că ceea ce avem noi prin magazine sunt de fapt niște imitații, ingrediente asemănătoare, multe dintre acestea bucătarul le prepară singur sau pune anumite adaosuri, condimente speciale. Cel mai important este calitatea produselor. Este adevărat că sunt foarte scumpe și chiar dacă alegi cele mai bune produse, trebuie să te și pricepi să le gătești”, a mai comunicat antreprenorul.
Totodată, Mihai a spus că nu se teme de eșec, pentru că familia îi este aproape.
Dina Roșca