La conservarea roşiilor împreună cu prunele se obţine o marinadă foarte gustoasă, iar roşiile capătă o aromă fină de prune.
Moarea este atît de gustoasă, puţin sărată, încît poate fi băută în loc de compot. Chiar şi bucăţile de morcov se mănîncă cu mare poftă.
Ingrediente:
Roşii de mărime medie
Prune
Marinadă pentru 1 litru
0,5 linguri de sare,
100 g zahăr
Oţet de mere 6% – ¼ pahar.
În borcanele curate şi sterilizate aranjăm roşiile împreună cu prunele (1/3 prune, 2/3 roşii).
Turnăm uncrop, acoperim cu capace, lăsăm pentru 20 de minute. Scurgem apa, o fierbem, din nou turnăm în borcan, lăsăm 20 de minute.
A treia oară scurgem apa, adăugăm sarea, zahărul, oţetul, fierbem, turnăm în borcane şi închidem.
Întoarcem borcanele cu fundul în sus şi acoperim cu ceva cald pînă se răcesc complet. Se păstrează în loc răcoros.
Poftă bună!
Dina Roșca