Finala concursului naţional de bartending Hennessy Bartenders Competition 2017, în urma căreia se vor desemna cei mai buni barmani din ţară, va avea loc pe 5 iunie, cu începere de la ora 17:00, în Chișinău.
Potrivit unui comunicat de presă, concursul este destinat barmanilor profesionişti de top din industria ospitalităţii. Competiţia este organizată în premieră pentru Moldova, sub patronajul Casei franţuzeşti de coniacuri Hennessy. Aceasta cuprinde două probe: “Homework” şi „Speed Mixing”.
Prima rundă presupune pregătirea unui cocktail pe baza reţetei proprii şi prezentarea legendei sale în faţa publicului. Esenţiale pentru juriu vor fi atât aspectul băuturii, aroma şi gustul, dar şi carisma autorului.
În runda a doua, participanţii vor primi “cutii negre” cu câte un set de ingrediente, din care ei vor trebui să inventeze o băutură timp de 15 minute. Ambele probe vor fi contra cronometru.
Verdictul final va fi dat de două echipe de juraţi: unul tehnic, compus din trei barmani profesionişti din Moldova, dintre care Rodion Prodan (singurul barman moldovean intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cel mai înalt cocktail din lume), care vor analiza metoda preparării şi tehnica lucrului, şi echipa juraţilor de degustare, care include 2 barmani de top din Moscova: Max Bradarsky şi Andrei Poisik, băştinaşi din Moldova, care au reuşit să devină unii dintre cei mai buni specialişti din industria rusească. Ceilalţi 2 membri ai juriului sunt reprezentanţi ai showbusinessului din Moldova.
Premiul mare este o călătorie exclusivistă în Franţa, regiunile Cognac şi Champagne, la reşedinţa Casei Hennessy şi Moёt&Chandon.
Precizăm că, organizatorul concursului este UB FB Trade Group, importatorul şi distribuitorul oficial Hennessy în Moldova.
Diana Munteanu