
Prepelițele la cuptor sunt un deliciu perfect pentru mesa de Revelion. Carnea este extrem de gustoasă și are o aromă specială.
8-10-12 prepelite (cate aveti)
150 gr bacon
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 foaie de dafin
1 pahar de vin alb demidulce sau 1 pahar de cidru
ulei
sare, piper
Se curata prepelitele, se indeparteaza organele si se spala. Se scurg bine de apa si se usuca bine. Se dau cu sare si piper din belsug.
Se incing 3-4 linguri de ulei si se rumenesc rapid prepelitele, sa se inchida porii. Se scurg de ulei si se aseaza intr-o tava de cuptor, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, dafinul si cateii de usturoi feliati.
Se taie baconul in bucati mici si se presara peste prepelite.
Se acopera cu hartie pergament si se da la cuptor pentru aproximativ o ora.
Se scoate tava, se toarna vinul si se dau din nou la cuptor pentru inca 30 de minute, timp in care mai stropiti la interval de cateva minute cu lichidul din tava.
Se servesc cu sos de usturoi si marar, alaturi de o mamaliguta sau piure de cartofi.
Pofta buna!
Sursa: sisterskitchen.ro