
În perioada 03–09 iulie 2025, angajații IGSU au desfășurat activități educative în 30 de tabere de vară, în care 3 913 de copii și 422 de angajați au fost instruiți în domeniul bazelor securității vieții.
Activitățile s-au desfășurat în raioanele Glodeni, municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia, municipiul Bălți, Ungheni, Cahul, Leova, Dubăsari, Șoldănești, Hîncești, Ștefan Vodă, Criuleni, Strășeni, Soroca, Telenești, Rezina, Cimișlia, Drochia, Anenii Noi, Fălești, Orhei precum și Florești.
Aici, pompierii și salvatorii au învățat copiii cum să se comporte în caz de incendiu și cutremur, au aflat cum să se protejeze în timpul caniculei și ce reguli trebuie respectate în timpul scăldatului.
Instruirile au inclus exerciții practice de evacuare, ateliere interactive de prim ajutor și prezentări ale echipamentelor de intervenție, oferindu-le copiilor ocazia de a învăța prin acțiune directă.
De la începutul sezonului estival, în perioada 01 iunie – 09 iulie 2025, angajații IGSU au organizat activități în 174 de tabere de vară, reușind să informeze și să instruiască 18 904 de copii și 2 030 angajați.
În 134 tabere de odihnă au fost desfășurate exerciții de evacuare, implicând 14 411 copii și 1 667 de persoane responsabile.
Scopul acestor activități este de a contribui la creșterea nivelului de pregătire al copiilor, la formarea unei atitudini responsabile față de riscuri și la consolidarea culturii de securitate în rândul tinerii generații.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va continua instruirile pe tot parcursul vacanței de vară, pentru ca fiecare copil să se bucure de o vară în siguranță și cu încredere.