Boris Volosatîi, care a fost ales acum patru ani în calitate de membru al Camerei Deputaților de la București, ca reprezentant al Alianței pentru Unirea Românilor susținut de cetățenii români cu domiciliul sau reședința peste hotare, candidează pentru un nou mandat. Într-un interviu pentru www.tribuna.md, politicianul a vorbit despre rezultatele sale, dar și despre inițiativele pentru viitor.
„Îmi face plăcere să amintesc că am fost unicul parlamentar care a pus în circuitul legislativ un proiect de lege ce prevedea obținerea cetățeniei române de către românii basarabeni prin înlocuirea procedurii de redobândire a cetățeniei cu cea a recunoașterii ei, fiindcă noi, românii basarabeni, am fost lipsiți de cetățenie din motive neimputabile nouă. Criteriul recunoașterii cetățeniei a figurat în legislația României din momentul constituirii statului român modern sub Alexandru Ioan Cuza până în 1948, și este cuprins și în legislațiile multor state, printre care și Republica Moldova. Din păcate, parlamentarii din coaliția PSD-PNL, dar și cei din USR, UDMR nu au găsit de cuviință să supună votului această inițiativă, confirmând că le pasă de românii basarabeni doar declarativ și doar în campaniile electorale”, a spus Volosatîi.
El afirmă că are o listă extinsă de inițiative pe care urmează să le implementeze în viitorul mandat.
„Nu-mi stă în fire să renunț la ceea ce nu am reușit să realizez din Opoziție, astfel că voi insista ca proiectele de lege depuse în legislatura actuală să parcurgă întreg circuitul legislativ și să fie supuse votului după învestirea noului Parlament. De asemenea, voi acționa ferm și hotărât pentru atingerea unor obiective strategice, cum sunt: realizarea la Chișinău un Fond românesc de investiții și integrare, numit convențional Fondul Moldova; deschidere unei filiale a Academiei Române la Chișinău; integrarea spațiului Republicii Moldova în strategia de securitate a României; unificarea infrastructurii de transport, energetice și de comunicații a Republicii Moldova cu cea a României, inclusiv prin subvenționarea prețurilor aferente; unificarea pieței forței de muncă; crearea spațiului informațional comun; susținerea operatorilor economici, a întreprinzătorilor din Republica Moldova prin participarea lor la programele de încurajare a inițiativei economice interne de tipul „start-up”, în măsura în care activitatea lor economică este orientată spre România ”, a precizat Boris Volosatîi.
În același interviu, liderul AUR Moldova a precizat că, din punct de vedere doctrinar, AUR are la bază patru piloni: Familia, Națiunea, Credința, Libertatea.
„Partidul nostru este prin definiție și prin excelență unul unionist. Etichetele puse AUR sunt invenții și minciuni ale concurenților politici care urmăresc astăzi diminuarea șanselor electorale ale singurului partid autentic unionist din România”, a specificat politicianul.