Directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Ion Dodon, a efectuat o vizită de lucru la Glodeni, unde a avut întrevederi cu reprezentanți ai autorităților publice locale, serviciilor desconcentrate și cu prestatorii de servicii medicale și farmaceutice.
În cadrul discuțiilor, Ion Dodon a vorbit despre încadrarea cetățenilor în sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală, serviciile procurate de la instituțiile contractate din raion, prescrierea medicamentelor și dispozitivelor medicale compensate prin intermediul noului sistem informațional „eRețeta”, accesul la servicii medicale la diferite niveluri de asistență medicală.
Participanții la ședință au accentuat necesitatea informării cât mai ample a populației despre cheltuielile și serviciile acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, modernizarea instituțiilor medico-sanitare etc .
Alte teme abordate în cadrul ședinței au vizat examenele profilactice anuale ale angajaților, beneficiile oferite de asigurarea medicală obligatorie, implementarea pe viitor a cardului european de sănătate în Republica Moldova, prioritățile de finanțare pentru anul 2025 din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM.
Ion Dodon a vizitat Spitalul raional Glodeni și Centrul de Sănătate Glodeni unde a avut ocazia să ia cunoștință de condițiile de muncă ale personalului medical și cele de acordare a asistenței medicale.
În aceste instituții medicale, Ion Dodon s-a familiarizat și cu proiectele investiționale finanțate de CNAM.
Astfel, în ultimii ani, în instituțiile medco-sanitare din raionul Glodeni au fost realizate șapte proiecte investiționale în valoare totală de circa 3,3 milioane de lei. În acest an SR Glodeni realizează un proiect investițional în valoare de 1,5 milioane de lei ce prevede reparația capitală a blocului operator în secția Chirurgie.
Vizita de lucru la Glodeni face parte din șirul de deplasări planificate, efectuate pe parcursul anului de conducerea CNAM în teritoriu, cu scopul de a evalua impactul acțiunilor realizate în domeniul asigurării medicale, a analiza provocările existente și a spori accesul populației la servicii medicale.