Programul Național Satul European – ediția I, aduce în orașul Florești un proiect important de reconstrucție a clădirii administrative a Stadionului orașului.
Din cauza stării deplorabile a acoperișului edificiului, care punea în dificultate activitatea copiilor în cele 6 secții de sport, autoritățile au luat decizia de a demonta acoperișul vechi și de a proiecta un nou etaj. Această intervenție a fost necesară pentru a asigura un mediu adecvat copiilor și tinerilor care practică sportul pe acest Stadion.
Astfel, la al doilea etaj au fost amenajate două vestiare, două băi, două cabinete de masaj, un cabinet medical, o zonă pentru suporteri și o zonă pentru jurnaliști. Noul spațiu a permis și deschiderea a trei secții suplimentare de sport. De menționat că, după renovare, acest Complex Sportiv a devenit unic de acest gen în raion și este frecventat de peste 1300 de elevi din 6 instituții de învățământ.
Totodată, pe acest stadion, desfășoară lecțiile de educație fizică elevii a două instituții de învățământ din oraș, iar mulți adulți, de asemenea, vin aici să practice sportul. Având în vedere că Stadionul are și un teren de fotbal, scopul acestei investiții a fost să ofere condiții optime igieno-sanitare, astfel încât să poată fi pregătiți și viitori fotbaliști de performanță. Mai ales că fiecare școală din localitate dispune de propria echipă, iar orașul are și un lot profesionist de fotbaliști adolescenți, care participă la competiții naționale, adjudecându-și trofee.
Primarul orașului, Iurie Gangan, a subliniat importanța sprijinului financiar oferit de stat, fără de care administrația locală nu ar fi reușit să realizeze acest proiect ambițios, în beneficiul copiilor.
”Mulțumim Guvernului Republicii Moldova, dar și angajaților Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, care ne-au ghidat și susținut în derularea proiectului. Datorită eforturilor comune am reușit să soluționăm o problemă crucială, legată de dezvoltarea sportului și promovarea unui mod sănătos de viață, în rândul copiilor și tinerilor din Florești”, a mai spus edilul.
Valoarea proiectului este de aproape 5,5 milioane de lei, sumă alocată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.
Menționăm că aceste transformări de infrastructură aduc beneficii pentru cca 11 mii de locuitori ai orașului Florești, dar și a oamenilor din satele învecinate.