Federația Moldovenească de Fotbal continuă maratonul de donație a echipamentului sportiv instituțiilor de învățământ din Republica Moldova care au întrunit toate condițiile și au aplicat la Proiectul FMF „Fotbal în Școli”. Echipa FMF reprezentată de Diana Bulgaru, Managera Proiecte Grassroots, a vizitat clasa specializată de fotbal de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Sipoteni, Călărași.
Astfel, cei 21 de elevi din clasa a 8-a, alături de antrenorul Dumitru Copetinschi, au primit echipamentul sportiv, care include: 2 tricouri, pantaloni, pantaloni scurți, vestă de ploaie (fâș), jambieri, rucsac și scurtă de iarnă.
De menționat că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Sipoteni, Călărași, este prima instituție de învățâmânt din Republica Moldova care a acceptat participarea și a format prima clasă specializată de fotbal în cadrul proiectului Fotbal în Școli acum 4 ani. În prezent, două dintre jucătoarele (Alina Olari și Elena Trifan) acesteia fac parte din naționala feminină de fotbal WU15, iar alți doi jucători (Maxim Coțofan și Nicolae Josan) sunt membri ai selecționatelor regionale. Copii se antrenează de două ori pe zi, de 5 ori pe săptămână și sunt asigurați cu prânzuri calde. Cei 21 de elevi sunt membri ai cluburilor de fotbal din regiune și participă în diverse competiții la fiecare sfârșit de săptămână.
De la începutul anului școlar 2023-2024, alte 5 clase de fotbal au primit echipamentul de sport, și anume: LT „N. Gogol” din mun. Chișinău, dar și IP LT „M. Eminescu” din Cimișlia, Liceul Teoretic „M. Eminescu” din mun. Ungheni, LT „Mihail Sadoveanu” din Giurgiulești, Cahul și Liceul Teoretic „Hyperion” din Durlești.
Proiectul „Fotbal în Școli” – Clase specializate prevede crearea claselor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Din 1 septembrie 2023 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul „Fotbal în Școli” – Clase Specializate a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (15 mingi, sac pentru mingi, 10 conuri, 40 copete și 10 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor. În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Clasele specializate de fotbal au un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă pe parcursul zilei. Clasele sunt mixte, formate din 25-30 de copii. Astfel, elevii, băieți și fete, din aceste clase beneficiază de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”.