Primarul orașului Ungheni, Vitalie Vrabie a avut o întrevedere cu locatarii căminului de pe strada Ștefan cel Mare 137, la solicitarea acestora. Căminul respectiv se află în gestiunea Școlii Profesionale, fiind proprietatea Ministerului Educației și Cercetării.
Locatarii, unii dintre care locuiesc aici din anii 1997-1998, sunt nemulțumiți de faptul că le-a fost majorat tariful de locațiune de la 17 la 54 lei/1 mp., deși condițiile de trai aici sunt mai mult decât precare.
Chiar dacă, legal, Primăria municipiului Ungheni nu poate interveni, primarul Vitalie Vrabie a decis totuși să aibă această întrevedere, inclusiv cu directoarea interimară a Școlii Profesionale, Veronica Talpă, pentru că, așa cum a menționat dânsul și în fața celor prezenți, este primarul tuturor unghenenilor.
Discuțiile au durat mai bine de o oră. La final, Vitalie Vrabie a subliniat că trebuie să se documenteze bine pe acest caz și că va face toate demersurile necesare pentru a soluționa, împreună cu factorii de decizie de la Ministerul Educației și Cercetării, problema.
„Eu voi încerca să conving Ministerul Educației și Cercetării de dificultatea în care vă aflați și să soluționăm problema. O soluție ar fi ca acest edificiu să fie cedat ori Primăriei, ori Guvernului, pentru ca, ulterior, să fie transformat într-un bloc locativ, după care să urmeze o altă etapă, eventual de privatizare a locuințelor în care unii dintre dumneavoastră locuiesc deja de aproape 30 de ani”, a spus dânsul.
Notă: În anii 1997-1998, când o parte din locuitorii municipiului Ungheni se confrunta cu mari probleme locative, primarul de atunci, Mihai Cozari, a convenit cu fostul director al Școlii Profesionale, Vasile Sanduleac, să ofere spațiu locativ în unul dintre căminele instituției, care ajunsese la un grad de degradare avansat și, practic, era abandonat.
Urma să se facă demersurile necesare pentru ca edificiul respectiv să fie privatizat de cei ce au acceptat să locuiască aici investind sume enorme în reparații și amenajarea locuințelor lor.
Din varii motive, problema nu a fost soluționată nici la aproape 30 de ani de atunci.