La 26 ianuarie curent, specialiștii Direcției Agricultură și Industrie Prelucrătoare a Consiliului Raional Cimișlia și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) au organizat și desfășurat atelierul de lucru cu tema: ,,Particularitățile teoriei și practicii tăiatului viţei-de-vie în condiţiile anului 2022”, informează PROVINCIAL cu referire la autoritățile raionale.
Domnul Vladimir Corobca, doctor în agricultură, consultant în viticultură la ONVV, a familiarizat specialiștii viticultori din raion cu condițiile meteo înregistrate în plantațiile viticole în anul 2021, cu starea iernării viței-de-vie în iarna 2021-2022, cu starea diferențierii inflorescențelor embrionare în ochii de iarnă, precum și cu particularitățile teoriei şi practicii tăiatului viței-de-vie.
“S-a accentuat faptul, că în majoritatea cazurilor, vița-de-vie iernează bine, dar sunt unele parcele viticole (amplasate incorect din punct de vedere al reliefului, afectate de mană și făinare ), care iernează mai dificil și se înregistrează afectarea ochilor de temperaturile negative” se arată în comunicat.
Recomandarea specialistului este de a organiza tăiatul viței-de-vie cât mai târziu posibil, astfel încât să se finalizeze executarea acestui procedeu până la faza fenologică ,,Plânsul viței- de-vie”.
Participanții la eveniment, au manifestat un viu interes vizavi de tema abordată, au avut posibilitate să facă un schimb de păreri, să primească răspuns la întrebările și problemele care îi preocupă.