Peste 80% din numărul angajaților Poliției de Frontieră și-au administrat vaccinul împotriva Covid-19, iar 102 polițiști de frontieră s-au imunizat și cu a treia doză de vaccin, transmite PROVINCIAL, cu referire la un comunicat.
De la sfârșitul lunii noiembrie 2021, în Republica Moldova câi și în cadrul instituției boosterul este administrat persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare și conform unui grafic special.
Astfel, sunt așteptați la centrele medicale ale Poliției de Frontieră, din sediul central – Chișinău cât și în cele teritoriale (Ungheni, Cahul, Ștefan Vodă, Edineț) toți polițiștii de frontieră și membrii familiilor acestora, inclusiv cei care au fost vaccinați peste hotarele țării.
Totodată, a fost reluată activitatea echipajelor mobile de vaccinare împotriva Covid-19. Acestea în perioada următoare se vor deplasa în subdiviziunile de frontieră pentru a administra vaccinul doritorilor și, repetat, vor comunica cu polițiștii de frontieră despre importanța imunizării pentru sănătatea proprie.
Astăzi, un echipaj mobil de vaccinare se va afla la Ungheni. Medicul-șef Marius Balea personal va merge în teritoriu, pentru a fi alături de colegi și de a răspunde la toate întrebările privind imunizarea antiCovid-19. În data de 13 ianuarie, echipajul mobil se va afla la Cahul.
De menționat că toți cei care administrează vaccinul împotriva Covid-19 au dreptul la două zile libere plătite pentru fiecare doză de vaccinare Covid-19.
În prezent, în cadrul Poliției de Frontieră sunt disponibile două tipuri de vaccin: Pfizer și Moderna.
NOTĂ: vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă un instrument de importanță majoră privind controlul și stoparea pandemiei, împreună cu testarea eficientă și respectarea măsurilor de prevenire. Vaccinarea este la moment unica șansă de a preveni îmbolnăvirea cu virusul SARS COV-2, forme grave de boală și decesele provocate de COVID-19.