Legumele autohtone cultivate în spații protejate, devine o premisă pentru dezvoltarea sectorului legumicol din Republica Moldova.
Pentru ca consumatorii să se bucure de legume autohtone proaspete pe parcursul anului, Octavian Bubuioc a lansat G.Ț. „Bubuioc Octavian Gheorghe”, activitatea căreia se bazează pe cultivarea roșiilor și castraveților în sere.
Gospodăria Țărănească „Bubuioc Octavian Gheorghe” este fondată în anul 2018 în satul Lăpușna, raionul Hîncești. Activitatea de bază a întreprinderii constă în cultivarea legumelor în spațiu protejat pe o suprafață de 2000m².
„Ce m-a determinat să desfășor acest gen de activitate este că în ultimii ani condițiile climaterice sunt tot mai dificile pentru cultivarea legumelor în câmp deschis. În astfel de condiții, este foarte dificil să livrezi consumatorului legume proaspete în orice anotimp al anului”, spune Octavian Bubuioc.
Chiar dacă fondatorul G.Ț. „Bubuioc Octavian Gheorghe” nu deține nici studii și nici experiență în domeniul agriculturii, acesta nu a fost un impediment în lansarea unei afaceri prospere anume în ramura agroindustrială.
Sprijinul financiar accesat prin programul subvenții în avans pentru proiecte start-up a constituit 545 mii lei, finanțe alocate pentru procurarea modulului de seră, irigare, montare și creditare.
Din spusele lui Octavian Bubuioc, impactul fondării întreprinderii acestuia a fost crearea a 3 locuri de muncă în mediul rural.
„Provocarea cea mai mare pentru fermierii din Moldova este legumele de import pe piața locală, iar acest lucru ne determină să fim mai buni în domeniul nostru de activitate, inovativi și solidari”, a mai spus el.
Cristina Pendea