Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Uk aid și Guvernul Suediei, a stabilit activități comune de implementare a bunelor practici în turism împreună cu Rezervația Naturală “Prutul de Jos”. Această inițiativă reprezintă o parte componentă a unei campanii de susținere a turismului autohton, întitulată “CURAJ TURISM MOLDOVA!”.
Memorandumul de înțelegere a fost semnat cu scopul de a oferi asistență din partea ANTRIM către Rezervația Naturală “Prutul de Jos”, iar activitățile de suport vor fi direcționate spre îmbunătățirea cunoștințelor, metodelor și practicilor aplicate în cadrul Centrului de Informare pentru Turiști.
De asemenea, cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, ANTRIM va promova Rezervația “Prutul de Jos” ca destinație turistică prin intermediul integrării acesteia în programul multidimensional de promovare, sub egida brandului de țară. Aceste activități vor spori vizibilitatea Rezervației ,,Prutul de Jos” și vor determina cât mai mulți oameni să viziteze și să aibă parte de experiențe frumoase.
”Semnarea memorandului de înțelegere cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova reprezintă un punct de start important pentru activitatea de promovare a combinației de produs și experiențe turistice, disponibile în Rezervaţia Naturală “Prutul de Jos” și în proximitatea acesteia. Un pas important în acest sens îl reprezintă lansarea Centrului de Informare, conform metodologiei de succes, implementate de către Centrul Național de Informare pentru Turiști din Chișinău, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova”, a estimat Nicolae Lupașcu, directorul Rezervaţiei Naturale “Prutul de Jos”, comunică Moldpres.md.
“Prutul de Jos” este prima Rezervaţie a Biosferei din Republica Moldova, care a devenit şi prima arie protejată din ţara noastră ce a obţinut, în 2018, statut de importanţă internaţională în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO). Rezervaţia se extinde pe o suprafaţă de circa 15 mii de hectare şi are scopul de a asigura protecţia şi conservarea unor zone de habitat natural.
Doina Munteanu